söndag 22 november 2009

Så'n där statistik...



Vem läser en sån här Ubuntublogg egentligen? Inbitna Linuxanvändare eller nyfikna Windowsanvändare? Både och faktiskt - Tittade förbi statistiksidan i mitt räkneverk och upptäckte att över 40 procent av besökarna faktiskt surfar hit med hjälp av Windows.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

  1. Även inbitna ubuntunördar kör andra OS ibland, både av nyfikenhet och tvång.

    Men å andra sidan har vi nog många som byter sida, eller funderar på att göra det. Själv funderade jag nog ett år eller två innan jag gjorde slag i saken. Sen tog det ytterligare ett bra tag innan jag vågade göra nåt seriöst på Linux (OK, det här var LÄNGE sedan).

    Själv riktar jag mej till switchers och blivande sådana i min blogg.

    SvaraRadera
  2. Urban: Jag satt faktiskt och läste din förträffliga Ubuntuskola igår!

    Jag hör faktiskt till kategorin som måste surfa med Windows, iallafall på jobbet (och där tror jag de flesta jobbsurfare hamnar - i Windowskategorin)

    SvaraRadera
  3. Hur kan man se vilket operativsystem en besökare har?

    SvaraRadera
  4. ekomuppen: De flesta ststistiktjänster/besöksräknare som går att använda på bloggarna innehåller någon form av statistikregistrering på OS, webläsare, skärmupplösning med mera, inte så att man kan se vad den och den användaren har för OS/webläsare - men just som stitistik funkar de bra. Jag kör med susnet men jag vet att de flesta har den funkionen. Kolla vad du kan köra för räknare på Wordpress!

    SvaraRadera